Försäkringskassan

Livet är vackert. Barnskratt, smörgåstårta, morgonsol som skiner över dagg en sommardag, pensionärer i sina finkläder, kebab. Listan kan göras hur lång som helst. Och visst är det väl så att motgångar i livet ofta gör att vi uppskattar små saker mer. Vardagliga händelser, vänner och familj.
Så egentligen borde vi kanske vara en smula mer tacksamma för motgångar och svårigheter vilka så ofta hjälper oss att fokusera på de positiva aspekterna av livet. Med det sagt kommer här mitt tackbrev till svårigheternas och omständigheternas moder, Försäkringskassan.

Tack Försäkringskassan för allt ni fått mig att uppskatta. Ni kanske blygt viftar undan min kärlek, för er kanske det handlar om småsaker, men i längden har ni gjort mig till en bättre människa.

Tack för alla gånger er hemsida fullständigt fuckar ur, vilket gjort att jag lagt datorn åt sidan och umgåtts med mina barn. Vid tillfället sjuka, men ändå. Tack försäkringskassan för alla de gånger er app hånfullt skrattat mig rakt i ansiktet, bett mig dra åt helvete och gjort mig galen. Det har den ju såklart inte gjort rent fysiskt men det är så det känns efter att man försökt ansöka om VAB i 3 veckor utan framgång. Jämfört med den känslan så tycker jag att det är riktigt trevligt att t.ex. bli påkörd bakifrån i en bilkö eller få krossat glas bakom ögonlocken.

Tack för alla de gånger när man övergivit tekniken för att försöka sig på ett hederligt telefonsamtal och man hamnar på plats 749 i kön. Då uppskattar man verkligen andra telefonsamtal betydligt mer. Numera ringer jag med glädje Telia där det bara tar 46 minuter att komma fram. I och för sig får jag sällan någon hjälp när jag väl kommer fram men själva väntandet är en ren och skär fröjd. Och så kul att bli utvald till en kundundersökning varje gång dessutom. Jackpot!

Tack för alla de gånger ni behöver kompletterande uppgifter. Det är så sällan man får gamla klassiska pappersbrev nu för tiden så det känns som att få kärleksbrev. Trots att jag i appen redan fyllt i om det är mitt ordinarie arbete eller min enskilda firma jag tagit ledigt från då jag tar hand om ett stycke nerspydd unge, kan man aldrig vara nog ordentlig och noggrann. Gud vad jag uppskattar företag och instanser som tar sitt jobb på allvar och är omsorgsfulla. Tänk om fler dubbelkollade varje pappa som gör något på egen hand. Då hade vi sluppit pinsamma klädköp, missuppfattningar på dagis och framförallt alla sms som av misstag röstar på fel idol efter några glas rödvin på fredagskvällarna. Tänk så bra ordning det hade varit i samhället.

Sist men inte minst vill jag tacka Försäkringskassan för att jag numera värdesätter vad som verkligen är viktigt i livet. Materiella ting och pengar har för mig helt tappat i värde. Kanske framförallt för att man sällan orkar sig igenom tekniska problem, brevkorrespondens och appar för att få ut några hundralappar som plåster på såren för utebliven lön och kräktorkning. Numera värdesätter jag livet och kärleken.

Jag tror och hoppas att alla de bluffmakare och lurendrejare där ute också drabbas av samma gudomliga insikt och slutar blåsa er på pengar som egentligen ska gå till de som förtjänar det.
Fast å andra sidan kan jag samtidigt tycka att det är en smula företagsamt av dem. För den människa som orkar gå igenom alla jävla blanketter och förbannade, tekniskt strulande hemsidor, appar, mobilt bank id och telefonköer från helvetet, den människan förtjänar fan lite cash.

Tack Försäkringskassan för att ni bidrar till en bättre värld.

 

 

Submit a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.