Vårskriket

Nu får det vara nog! Igen!

Hur långt ska vi behöva dra den här klimatförändringsgrejen egentligen?!

Jag förstår mycket väl att alla människor ser på världen och dess utveckling ur olika perspektiv och ur olika synvinklar. Jag är ingen bakåtsträvare. Men. Ni måste väl hålla med mig om att det hela nu gått lite väl långt?

Under hela min uppväxt, under mina tonår, mina första trevande år inom arbetsmarknaden, när jag blivit pappa och fram till idag har jag levt efter en melodi. Bokstavligen. EN MELODI. Men när jag nu slår upp ögonen den 8 mars 2017 omkullkastas hela min förbannade världsbild.

Det är vitt ute. Frost? Tänker ni. Tjäle? Nej, här pratat vi om ren, vit, klar snö.

”Januari börjar året, februari kommer näst. MARS, APRIL HAR KNOPP I HÅRET, maj och juni blommar mest”.

Mars har för helvete knopp i håret! De raderna har opererats in i min ryggrad sedan jag var en tvärhand hög. De är hela min identitet. Nu visar det sig att hela min barndom är en lögn. Mars har ingen knopp i håret. Mars har snö-mjäll i håret.

Det ska vara grönt och solen ska lysa och fåglarna ska kvittra. Alla som sett en Astrid Lindgren-film vet det. Alla som gått i skolan vet det och alla som inte är helt dumma i huvudet vet det. När jag var liten var det banne mig snö på sportlovet för då skulle man kasta snöboll och åka pulka. I mars var det knopp i håret och man kunde springa utan jacka och de allergiska barnen fick sitta inne på rasten.

Den 1 mars satte fröken upp bilden av tjejen med kvistar på svarta tavlan, för då hade mars knopp i håret. Om nu inte det stämmer, vem vet vad de mer ljugit om? Snart påstår de väl att skolbetyg som sätts med den grundläggande idén att alla har samma förutsättningar i skolan är föråldrat? Eller att blåsippan är fridlyst!? Alla vet ju att när blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår, barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt! Det är lika självklart som att tomtar slår i glasen och att julen varar till påska. Nu hånler istället den där halvmulliga tjejen med svart tjorvenfrisyr mot mig samtidigt som hennes kvistar retas i kör.

Nej, de här förbannade klimatförändringarna ska inte stoppa vare sig mig eller våren. Jag tänker då inte ha jacka på mig när det är mars. Nu ska här vårskrikas över gator och torg.

Mars har ju för helvete knopp i håret!

Submit a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.