Uppdrag

Alex Bennheden heter jag och jag har skrivit sedan jag föddes. Nej, det har jag väl kanske inte men i alla fall sedan jag insåg att man kunde sätta ihop ord och meningar och lyckas förmedla någon form utav känslor.

Jag startade min firma Bennheden Consultning 2011 med syfte att skapa texter. Sedan dess har det blivit en mängd frilansuppdrag. Bl.a. så arbetade jag som nöjesjournalist på Falkenbergsposten i två år innan jag fokuserade på ett uppskattat uppdrag som nöjeskrönikör i samma tidning. De samlade krönikorna hittar ni här på sidan, men även i bokform t.ex. här, här och här.

Numera läser ni bl.a. mina krönikor i det halmstadbaserade magasinet Vamé. Under 2017 har jag även skrivit texter åt Destination Falkenberg och för deras fantastiska sida Falkenberg.se (“God mat – även i framtiden”, “Kattegattleden eller konsten att göra en pudel” och “24 timmar i Falkenberg”).

Utöver detta så skriver jag texter åt företag och människor som inte har tid, lust eller möjlighet att göra det själva. Jag tycker nämligen det är förbannat roligt att skriva!

I samarbete med Glommens fiskekrog och Winternet Web & Reklambyrå skrev jag t.ex. under både 2016 och 2017 två 24-sidiga magasin med fokus på bl.a. restaurangen, det underbara Glommen och mycket mer.

Nedan kan ni läsa resultatet från 2016: